Lübnan Beyrut Ksara

Lübnan Beyrut Ksara

Ksara: Lübnan ülkesinde, Beka vadisinde, 1857 tarihinde Cizvit rahipleri tarafından kurulan bir yerleşim yeridir. Aslında, bölgedeki ilk üzüm bağı kültürü, Fenikeliler dönemine kadar uzanmaktadır.

Fenikeliler: antik dönemde Mısır, Roma, Kartaca ve Yunanistan’a şarap ihraç ederlerdi. Hatta: Lübnan: İsa’nın suyu şaraba dönüştürerek mucize yarattığı yer olarak kabul edilmektedir.

Buranın en önemli yanı: burada üretilen şaraplardır ki, bunlar tüm dünya tarafından tanınır. Ksara üzüm bağları: tüm orta ve batı Beka vadisine yayılmıştır.

Denizden 1000 metre ortalama yükseklikteki Beka vadisinde, yazlar kuru geçer ve bu durum, doğanın kendi su dengesini sağlar. Çünkü: Lübnan dağları ve yamaçlarında eriyen kar suları, doğanın su dengesini sağlamaktadır. Toprak ise, kil ve kireç karışımlıdır ve her zaman taşlıdır.

Şarapların depolandığı yer ise, Cizvitli rahipler tarafından tesadüfen bulunan 2 kilometre uzunluğundaki bir mağaradır.

Burası, çok nemli ve ideal sıcaklıkta, mükemmel bir depolama alanıdır. Mağarada sıcaklık 13-15 derece arasında sabittir.

Ksara şehrinin altında, 2 kilometre karelik bölümü kapsayan 6 tünelden oluşmaktadır. Mağaranın geçmişi ise, Roma dönemine kadar uzanır, ancak antik dönemde de kullanıldığı düşünülmektedir.

Lübnan Beyrut Ksara
Lübnan Beyrut Ksara

 

Şehirde, yıllık olarak yaklaşık 4 milyon şişe şarap üretimi yapılmakta ve bunlar, dünya üzerinde birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Bu şarap kültürünün yaşandığı şehir: her yıl, yaklaşık 100 kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de, burayı ziyaret etmek isterseniz: karanlık ve nemli bu mağara içinde, çeşitli şarapları, tadına bakarak satın alabilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.