Yunanistan Skiathos adası

sk.bourtzi adası.güzelresim
Yunanistan Skiathos adası

 

Yunanistan Skiathos adası; Yunanistan ana karasına çok yakındır.

 
ULAŞIM


Adanın doğu tarafı, kuzey kısmında havaalanı var. Skiathos Island National Airport. Yıl boyunca, Atina ile bağlantılı hava ulaşımı sağlanıyor.

Ayrıca: diğer Sporad adaları ile, feribot bağlantıları bulunuyor. Ada içinde ise: düzenli şehir otobüs hatları mevcut. Özellikle: Kurunaries plajına çok sık otobüs seferi düzenlenmiş.

sk.genel.7.şehir.
Yunanistan Skiathos adası Genel Özellikleri

GENEL ÖZELLİKLERİ


Skiathos: Sporadlar arasındaki en küçük ve Yunanistan ana karasına en yakın olan adadır.

Şehirli Atinalılar, yaz aylarında, hafta sonlarını burada geçirirler. Kulüp ve barları dolduran yabancı turistlerle, omuz omuza eğlenirler. Kiralık yelkenli filosu, bu limanı kendine üs edinmiştir ve ticari feribotlar, diğer adalara yaptıkları düzenli seferlerine buradan başlarlar.

Adanın toplam arazisi: 50 km. karedir. Güneybatı-kuzeydoğu yönünde uzunluğu: 12 km. ve genişliği ise yaklaşık 6 km. dir. Sahilde: sayısız koylar, burunlar ve yarımadalar bulunur. Ada ormanlık olduğundan, tarım alanı bulunmamaktadır.

sk.genel.5.liman
Yunanistan Skiathos adası

Önemli yerleşim yerleri: Skiathos şehri. Diğer bir yerleşimi: Xanemos, Kalyvia, Troulos, Koukounaries.

Küçük boyutuna rağmen: ada popüler bir turistik yerdir. 60’ın üzerinde kum plajı ve yaklaşık 44 km. sahil şeridi vardır.

sk.genel.4
Yunanistan Skiathos adası Gezilecek Yerler

GEZİLECEK YERLER

sk.skiathos şehri.1
Yunanistan Skiathos adası Skiathos şehri

 

SKİATHOS ŞEHRİ

Yerleşik nüfusu: 4988 kişidir. Adadaki tek yerleşim olan ve II. Dünya Savaşı’nın verdiği büyük hasarın ardından tekrar inşa edilen “Skiathos Kasabası”, işlek bir tatil beldesidir. Rüzgarsız bir koyda kurulmuş.

Modern şehrin doğal limanı, ideal bir yerde. Evler: küçük ve basit ve iki katlı yapılmış. Sokaklar ise: herhangi bir tipik planlama olmadan yapılmış, dar sokaklar. Eski kasaba, sayısız butik sayesinde hediyelik eşya almak isteyenlerin akınına uğruyor.

Skiathos Town üzerinde ise: bir çok bar ve taverna var ve buralarda eğlence olanakları sınırsız. Bu cadde üzerinde araba kiralama ofisleri de var.

Ticari feribot rıhtımı; pitoresk balıkçı rıhtımından, çam ağaçlarının altında oturup manzara izleyebileceğiniz “Bourdzi Adacığı” ile ayrılmıştır.

sk.bourtzi adası.1
Yunanistan Skiathos adası Bourtzi adası

BOURTZİ ADASI


İki Skiathos limanını birbirinden ayıran küçük bir yarımada. Küçük adada inşa edilmiş, küçük kale; yaz aylarında açık hava konserlerine ev sahipliği yapar. Kale: 1207 yılında kurulmuş. Günümüzde: güzel bir dinlenme yeri.

Çam ağaçlarıyla dolu bu yerde: serin hava ve muhteşem bir görüntü var. Restoranlar, kordon boyunda ve arkadaki taşlık, dar sokaklara sıralanmışlar. Bu küçük yeşil yarımada da tam bir ambians yaratılmış.

PAPADİAMANTİ’S HOUSE


Ünlü Yunanlı bir yazar. 1851 yılında, bu evde doğmuş. Kentin doğu sahilinde, çıkmaz bir sokakta bulunuyor. Ev genellikle: basit ve sade bir ada evi. Bugün, batı tarafındaki eski giriş kapısı kapalı. Giriş yan taraftan. Ziyaretçiler dış ahşap merdiven ile müze eve girebiliyorlar. Tercih sizin, gitmeyin.

sk.kale.1
Yunanistan Skiathos adası Kale

KALE

14’ncü yüzyıl ortalarında, sürekli korsan saldırıları nedeniyle, kuzeydeki bir yarımada üzerindeki doğal kale de, şehir kurulmuş.

Zamanla; duvarlarla kale güçlendirilmiş. Kaleye ulaşmak için, mobil bir ahşap köprü var. Bu köprü ile, karşı tepeye ulaşılıyor.

Acil durumlarda, bu ahşap köprü, kale iç kısmına doğru çekilir ve düşmanın kaleye girmesine izin verilmezmiş. Kale: 1453 yılında Bizans ve 1538 yılında ise Venedik, 1821 yılında Türk egemenliği altına girmiş.

Bu yabancı egemenlik dönemlerinde, kale içinde zor durumda kalan insanlar: evlerini küçük ve birbirine çok yakın inşa etmişler. Buna rağmen: kale içinde, 20 den fazla kilise, cami ve su depoları bulunuyor.

Kale: 1830 yılında terk ediliyor ve sonuç olarak, günümüzde burada o dönemlerden kalan yalnızca 2 kilise var. Bugün: kale ye çıkarsanız: kapı ile duvarların bir parçası ile muhteşem teras, yarı yıkık cami ve Türk karargahının bazı kalıntıları görülebilir.

sk.7.genel.koukoranies plajı.
Yunanistan Skiathos adası Koukounaries Plajı

KOUKOUNARİES PLAJI

Düzenli otobüs servisi, güney kıyısı boyunca işler ve en ünlü plajı olan “Koukounaries Plajı”nda biter. Çam ağaçlarının himayesindeki uzun kumsalıyla, Koukounaries, belki de plaj severlerin aradığı her şeyin bulunduğu bir zirvedir.

Sığ sular, kum son derece ince ve yaz güneşi altında parlıyor. Spor ve ferahlatıcı içkiler, eğlenceye katkıda bulunur. Adanın bu en ünlü ve yalgın plajı: Avrupalı turistler tarafından çok tercih ediliyor.

Belki de tek sıkıntı, adadaki diğer turistlerle birlikte yaşayacağınız kumsalda yer kapma çabası olacaktır. Bu arada: plaj bölümünün hemen arkasındaki ormanlık alanda: bir lagün var. Ayrıca: orada, oteller, pansiyonlar, kamp siteleri, tavernalar, restoranlar, barlar ve kafeler var.

sk.genel.2.deniz
Yunanistan Skiathos adası Krassi Plajı

 

KRASSİ (BANANA) PLAJI

Tepelere doğru yapılan kısa bir yürüyüşle, ada yerlileri tarafından “Banana Plajı” olarak isimlendirilen ve çıplaklar plajı olarak da bilinen ünlü “Krassi Plajı”na da gidebilmek mümkün.

Burada: çam ağaçlarının eşsiz manzarası ile, denize girmek mümkün.

Otobüs buranın tam yanına kadar gitmiyor, durakta inince bir süre yürümek gerekiyor. Burası: daha çok genç insanlar için bir buluşma noktası. Su sporları tesisleri, tavernası ve kafeteryası ile yaşam ve eğlence sunuyor.

KUZEY KIYISI PLAJLARI


Adanın kuzey kıyısındaki plajlara: kayiklerle (küçük ve parlak renkli teknelerle) gidebilmeniz mümkün.

sk.genel.6.lalaria beach
Yunanistan Skiathos adası Lalaria Plajı

LALARİA PLAJI

Lalaria Plajı; uçurumları ve çakıl taşlı koyu kuşatan doğal kemerleriyle görülmeye değerdir.

Adanın kuzeydoğu ucunda bulunuyor. Kuzey rüzgarları, burada muhteşem dalga yaratıyor. Beyaz sarp kayalara çarpan bu dalgalar, milyonlarca yıldır, burada göreceğiniz beyaz çakıl taşlarını yaratmış.

Bir tekne seyahatiyle, uzun süredir terk edilmiş olan 16’ncı yüzyıl tarihli, eski Kaleye gidebilirsiniz.

Harabe halindeki kale, kayalık bir burun üzerinde bulunuyor.

Yunan adaları genel özellikleri hakkındaki yazım.

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.