İngiltere Londra Tower of London

İngiltere Londra Tower of London

Pazartesi: 10.00-17.30, Cumartesi: 09.00-17.30, Pazar-Salı arasındaki günlerde: 09.00-17.00 arasında açıktır. Kule 1988 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilerek koruma altına alınmıştır. Çünkü: devasa kule; krallık süresince Norman askeri mimarisinin tipik bir örneğidir ve kraliyet sembollerinden biri haline gelmiştir.

Fatih William, 1066 yılında kral olunca, Thames’den Londra’ya girişi tutmak için buraya bir kale yaptırdı. 1097’de dayanıklı taşlardan yapılan White Tower günümüzde, daha sonra eklenen binaların oluşturduğu kompleksin tam merkezinde durmaktadır.

Kraliyet ikametgahı, cephanelik ve hazine binası olarak kullanılan kule, kraliyet düşmanlarına hapishane olduğu dönemde ününün doruğuna ulaştı. Burada işkence görüp ölümü karşılayanlar arasında “kuledeki prensler” yani IV. Edward’ın oğulları ve mirasçıları da bulunuyordu.

Londra kulesi: 900 yıllık geçmişi boyunca herkese korku salmıştır. Monarşiye karşı gelen kişiler kulenin kalın duvarları arkasına kapatılırdı. Kısmen rahat şartlarda yaşayabilen birkaç şanslı kişi dışında, büyük çoğunluk korkunç acılar çekmiştir.

Bunların pek çoğu buradan canlı çıkmayı başaramamış ve yakındaki Tower Hill’de vahşice öldürülmeden önce işkence görmüşlerdir.

Bugün kule, Kraliyet mücevherleri ve diğer birçok sergiyi barındıran popüler bir ziyaret merkezidir.

 

Kuzgunlar

Kulenin küçük bir koloniden oluşan daimi sakinleri büyük ilgi görür. Bunların korunması için, Kral Charles II döneminde ısrarlı hikayeler oluşturulmuştur.

Kuzgunların buraya ne zaman yerleştikleri bilinmemekle beraber, kuleyi terk etmeleri halinde krallığın yıkılacağına dair bir inanış vardır. Aslında, kuşların kanatları bedenlerine tutturulmuş veya bir kanatları kesilmiş ve böylece uçmaları imkansız hale getirilmiştir.

Kuzgunlardan sorumlu bir Yeoman görevlisi onlara bakmaktadır. Her gün 170 gr. Çiğ et ve kana bulanmış kuş bisküvisi yemektedirler. Bu yüzden, ziyaretçilerin kuzgunları beslemelerine kesinlikle izin verilmez, buna dikkat etmenizi öneririm.

Kale hendeğinde bulunan bir anıt 1950’lerden beri burada ölen kuzgunlara adanmıştır.
Beyaz kule, gözlemevi olarak kullanılırken, astronom John Flamsteed bu kuzgunlardan şikayetçi olsa da, bu isteğine karşı çıkılmıştır. Kuzgunlar: Wakefield kulesinde konaklamaktadırlar.

 

Yeoman Warder Turları

Yeoman Warder muhafızları: 1509 yılından bu yana kraliyet koruması olarak görev yaparlar. Onların ilk kullanıldıkları dönem: Kral Edward IV (1461-1483) zamanına kadar gider.

Günümüzde Yeoman Warder olmak için, en az 22 yıl silahlı kuvvetlerde görev yapma şartı aranır. Gardiyanlar: Kuzey İrlanda, Fakland savaşı, Bosna, birinci ve ikinci körfez çatışmaları ve Afganistan’da görev almışlardır.

Simgesel, kalıcı ve eğlenceli bu kişileri: ayakta nöbette veya Londra kulesindeki turlarda görebilirsiniz. Kulede: bunlarla yapılan turlar keyiflidir. Bunlar tur sırasında: entrika, hapis, yürütme, işkence ve daha fazla çeşitli hikayeler anlatarak tura katılanları eğlendirirler.

Turlar: her 30 dakikada bir ana giriş yakınlarından başlar ve yaklaşık 60 dakika sürer.

İngiltere Londra Tower of London
İngiltere Londra Tower of London

 

KULENİN BÖLÜMLERİ

 

BEACHAMP TOWER

Yüksek tabakadan tutuklular, genellikle hizmetkarları ile birlikte hapsedilirdi.

 

TOWER GREEN

Tower Hill’deki kalabalıktan uzakta ünlü tutuklular idam edilirdi. VIII Henry’nin iki karısının da aralarında bulunduğu 7 kişi burada idam edilmiştir. Yüzlerce mahkum ise halk önünde idam edilmekten kurtulamamıştır.

 

ORTAÇAĞ SARAYI

Kral Henry III ve oğlu Edward I: kuleye bugünkü görünümü vermek için çok uğraştılar.

13.yüzyılda 1220 yılında kulenin savunması genişletildiği zaman, onlar buraya yeni bir lüks saray eklediler ve yüzlerce yıl: krallar ve kraliçeler bu odalarda kaldılar. Edward I; tarafından “Hainler Kapısı” eklendi.

Aziz Thomas kulesi: 1270 yılında Edward tarafından inşa ettirildi. Edward: burayı sık kullanmasa da, nadir ziyaretçileri ve önemli ziyaretçileri için burayı kullanmayı tercih etti.
Wakefield kulesi: yaklaşık 40 yıl önce, Edward’ın babası Henry tarafından yaptırıldı ve Edward’ın konsey odası olarak kullanıldı.

Lanthon kulesi

Hery ve Edward zamanındaki nadir nesneleri barındırmaktadır. Buradaki kurşun oyuncak şövalye: yaklaşık 1300 yıllıktır.

 

Hainler Kapısı

Büyük kısmı burada can verecek olan tutuklular, bir sandalla buradan kuleye getirilirlerdi.

 

KRALİYET HAZİNELERİ

Taç mücevherleri ve zırh koleksiyonunun ilk kez halka açıldığı II. Charles döneminden (1660-1685) bu yana, kule bir turistik çekim merkezi haline gelmiştir. Bu mücevherler kraliyetin gücünü ve zenginliğini hatırlatan simgelerdir.

 

Crown-Taç Jewels-Mücevherleri

Bunlar: taçlar, asalar, küreler, taç giyme törenleri ve diğer resmi törenlerde kullanılan kılıçlardan oluşur. Paha biçilmez olmalarının yanı sıra, krallığın dini ve tarihi yaşamında da büyük bir öneme sahiptir.

Taç mücevherlerinin çoğunun tarihi: 1649 yılında I.Charles’ın idamıyla, eski taç ve asaların parlamento tarafından yok edilmesinden sonra, II. Charles’in taç giyme töreni için yenilerinin yapıldığı 1661 yılına kadar uzanır.

Restore edilene kadar Westminster Abbey’deki ruhban sınıfı tarafından saklanan eski mücevherlerden sadece birkaçı günümüze kalmıştır.

Burada özellikle görmenizi önereceğim objeler şunlardır:

 

Coronation kaşık

Gümüş yaldızlı bu kaşık: 800 yıldan eskidir. Kaşık: hayatta kalma kutsal yağı için kullanılır. 1649 yılında tahrip olmaktan kurtarılarak satın alınmıştır.

 

Sovereign Asası ve Cullinan Elması

1661 yılı yapımı Sovereign Asası üzerine, 1910 yılında: Afrika’nın büyük yıldızı: muazzam 530.2 karatlık Cullinan I elması ilave edilmiştir. Bu dünyanın en büyük renksiz elmas kesimi olarak bilinir. Cullinan II elması ise 317.4 karatlıktır.

Bu iki büyük elmas, 1905 yılında çıkarılmıştır. Bugüne kadar bulunmuş en büyük ham elmas olarak bilinir. Elmasın ilginç bir buluntu hikayesi vardır. Premier Madeni yüzey müdürü: elmas bulunduğunda sevinçle bağırır ve tartmak üzere meslektaşlarını ikna etmek zorunda kalır, çünkü kimse ona inanmaz, bunun üzerine müdür elması pencereden dışarı atar.

Daha sonra tekrar ele geçirilen elmas: 3106 karat yani 621 gr.dır. Premier Mine Başkanı Thomas Cullinan’ın bu dev elması, uluslar arası boyutta büyük sansasyon yaratır. Tuzaklı sahte elmas orada dururken, gerçek elmas bir gemi ile Avrupa’ya gönderilir.

İşlenmemiş elmas, kesilmek üzere Amsterdam’a iletilir. 8 aylık yoğun bir çalışmadan sonra, parça kesilir ve 9 büyük elmas, 96 küçük pırlanta ve cilasız fragmanları ile 9 karat üretilir.

 

Koh-i-Noor Elması

Crown Jewels bölümünün bir diğer ünlü elması: 105.6 karatlık Koh-i-Noor elmasıdır. Kraliçe Elizabeth’in tacını süsleyen elmas, 1937 yılında takılmıştır. Bu elmasın: uzun ve kanlı bir geçmişi vardır ve erkekler tarafından kullanılması uğursuzluk olarak değerlendirilir.

Bu efsanevi elmas: orta güney Hindistan’da Golconne madenlerinde bulunduktan sonra, imparatorluk ganimeti olarak İngiltere’ye gelmeden önce: Babür prensleri, İranlı savaşçılar, Afgan yöneticiler ve Pencap Maharajas’ları tarafından ele geçirilmiştir.

Ancak, farsça “Işık dağı” anlamına gelen bu elmas, Pencap Anglo-Sih savaşçıları tarafından, kraliçe Victoria’nın temsilcilerine 1849 yılında teslim edilmiştir.

1851 yılında Londra’da görüntülenen elmas, geleneksel gül kesimi ile daha ışıltılı hale gelmiştir. Ertesi yıl, elmas, oval parlak olarak yeniden kesilmiştir.

 

St Edward Crown

St Edward taçı: 1661 yılından bu yana: Westminster Abbey hükümdarları tarafından giyilmektedir. Bu som altın taç: Ortaçağ aziz krallarından Edward döneminde, 1066 yılında yaptırılmıştır. 2.23 kg. ağırlığındadır.

Son olarak, 1953 yılında Kraliçe Elizabeth II tarafından taç giyme töreninde kullanılmıştır.

İmparatorluk Devlet Tacı

1937 yılı yapımı taç: her yıl parlamento açılışında, Kraliçe tarafından giyilir. Taç üzerinde, çok büyük taşlar dizisi görülür. Ancak bu tacın platinden yapıldığı söylenmektedir.

 

Taç Giyme Töreni

Bu görkemli ve gizemli törenin pek çok kuralı Dindar Edward döneminden kalmadır. Hükümdarın kendi kılıcını temsil eden devlet kılıcıyla (dünyanın en değerli kılıçlarından biri: kabzası mücevherlerle bezeli Devlet Kılıcının kını: som altından yapılmıştır.) birlikte diğer kraliyet mücevherlerini ve giysilerini kuşanan kral ya da kraliçe Westminster Abbey’ye gider.

Daha sonra ilahi onamanın simgesi olarak kutsal yağla ovulan kral veya kraliçe, süsler ve kraliyet elbiseleriyle donatılır. Mücevherlerin her biri: hükümdarın, devletin ve kilisenin başı olarak işlevini temsil eder.

Törenin doruk noktasında Edward tacı hükümdarın başına yerleştirilir ve “tanrı hükümdarı korusun” haykırışlarıyla trampetler çalar, kuleden top atışı yapılır. En son taç giyme töreni 1953 yılında II. Elizabeth için yapılmıştır.

 

Taçlar

Kulede 10 taç sergilenir. Bunların büyük kısmı yıllardır kullanılmamış olmasına karşın İmparatorluk tacı sık sık kullanılır. Bu taç üzerinde 2800’den fazla elmas, 275 inci ve pek çok değerli taş bulunmaktadır.

Kraliçe: bu tacı, Parlamentonun açılışında giyer. Kraliçe Victoria’nın tacını andıran bu taç VI George için 1937 yılında yapılmıştır. Haçın üzerinde bulunan safirlerin Dindar Edward’ın (dönemi 1042-1066) taktığı bir yüzükten alındığı söylenir.

Maalesef, en yeni taç kulede değildir. 1969 yılında Kuzey Galler’deki Caernarvon Kalesinde yapılan Prens Charles’in Galler Prensi ilan edildiği tören için yapılan taç: Cardiff’deki Galler Müzesinde saklanmaktadır.

Ana Kraliçenin tacı kocası VI George’un 1937 yılındaki taç giyme töreni için yapılmıştır. Platinyumdan yapılan tek taç budur. Kulede sergilenen diğer taçların hepsi altından yapılmıştır.

 

Diğer Kraliyet Mücevherleri

Taçların yanı sıra, taç giyme törenlerinde kullanılan başka taç mücevherleri de vardır. Bunların arasında, merhameti, dini ve dünyevi adaleti simgeleyen üç adet “Adaletin Kılıcı” dikkate değer.
Küre ise, 1.3 kg. ağırlığında mücevherlerle bezenmiş, içi boş altın bir toptur.

Haçlı asanın üzerinde, dünyadaki en büyük işlenmiş elmas olan 530 karatlık ilk Afrika yıldızı bulunmaktadır. Elmasın çıkarıldığı işlenmemiş taş 3160 karat ağırlığındadır. Haçlı asa: (1660): 1910 yılında ilk Afrika yıldızı elmasıyla yeniden yapılmıştır.

 

Tabak Koleksiyonu

Mücevher dairesi, gösterişli altın ve gümüş tabaklardan oluşan bir koleksiyonu da barındırır. Kutsal Perşembe Tabakları, önceden seçilmiş yaşlılara hükümdar tarafından para dağıtılan Kutsal Perşembelerde kullanılmaktadır.

Exeter Tuzluğu (tuzun değerli bir madde olduğu günlerden kalma büyük bir tuzluk), 1640’lardaki iç savaşta kral yanlılarının kalesi olan Exeter sakinlerince II. Charles’e armağan edilmiştir.

 

ROYAL MİNT MUSEUM. Paralar ve Krallar

Kulede, Mint caddesi üzerinde “Royal Mint” müzesi bulunuyor. Bu sergide: 1279-1812 yılları arasında darphanenin tarihini keşfedebilirsiniz. Bu darphanede yapılan sikkeler: minyatür sanat eseri olarak Nane görevlilerinin becerilerini sergilemektedirler.

Ayrıca: bu müzede: paranın nasıl yapıldığı ve Kraliyet Darphanesinin 1100 yıl boyunca nasıl geliştiğini görebilirsiniz. Müze koleksiyonu: William Wellesley Pole tarafından 1816 yılından itibaren toplanmaya başlamıştır.

Onun ana hedeflerinden biri: yeni para tasarımları hazırlanırken, bunlara başvurmak, hangi malzemenin kullanıldığını görmektir. 1818 yılında: 2000 den fazla sikke ve madalya: Sarah Sophia Bankasından buraya alındı.

Günümüzde, müzenin koleksiyonunda: yaklaşık 80.000 sikke bulunduğu söyleniyor. Ayrıca: madalya ve mühürler için: alçı modeller, dengeler, ağırlıklar ve orijinal çizimler görülüyor.

Tarihi değiştiren 5 sikke şunlardır

İngiltere Londra Tower of London I.Edward kabuksuz-1279
I.Edward kabuksuz-1279

1270’li yıllarda İngiltere’de paralar eski ve yıpranmıştı ve para krizi çıktı. Kral kararlı davrandı ve “Mint” i kulenin güvenli duvarları içine taşıdı ve tamamen yeniden yapılacak bir para emretti. Nane yetkilileri, birçok kuyumcu ve Yahudi toplumu ile görüştükten sonra, büyük maliyetli bu para hazırlandı.

İngiltere Londra Tower of London Elizabeth I Sixpence.1560
Elizabeth I Sixpence.1560

Kral Henry VIII, yabancı savaşları ve abartılı yaşamını finanse etmek için para içindeki gümüş ve altın saflığını azalttı ve bunun üzerine, insanların paraya karşı inancı yitirildi. Bunun üzerine, kızı Kraliçe I. Elizabeth: tüm eski paralar darphaneye geri getirildi ve eritilerek, onun portresi bulunan ve saf yeni paralar basıldı. Bu zor girişim sonucunda, yavaş yavaş paraya güven kazandırıldı.

İngiltere Londra Tower of London Charles II Dilekçe Taç-1663
Charles II Dilekçe Taç-1663

1660 yılına İngiltere tahtına geçen Kral Charles II döneminde, Avrupa’da çoğu para makine yapımı idi. Charls: baş oymacı Oliver Cronwell tarafından hazırlanan bu yeni para teknolojisini, tanıtmak istedi ve Thomas Simon denilen kişinin gravür becerileri, yeni ve güzel tasarlanmış sikkelerin hazırlanmasına neden oldu. Thomas: 3 yıl sonra vebadan öldü.

İngiltere Londra Tower of London William III.Gerçek ve Sahte Halfcrowns.1690
William III.Gerçek ve Sahte Halfcrowns.1690

1690’lara gelindiğinde, düz sikke: aşınmış ve boyutları kısalmıştı ve hatta sahteleri çıkarılmıştı. Hatta, yine aynı yıllarda tedavülde dolaşan paraların neredeyse yüzde onunun sahte olduğu söyleniyor. Sorunu çözmek için ilk girişim, Kral William III döneminde atıldı ve kral dolaşımda bulunan tüm eski gümüş sikkeleri toplattı ve Mint, bu dönemde birçok yeni para bastı.

İngiltere Londra Tower of London George III.İspanyol sekiz reales.1797
George III.İspanyol sekiz reales.1797

1797 yılında İngiltere’de mali kriz yaşandı. Fransa ile savaş sırasında, İngiltere altın stokları tükendi ve Merkez Bankası, para basımı için altın ödemesini durdurdu. İnsanlar banknot veya değeri yüksek gümüş sikke kullanmak zorunda kaldılar.

Bunun sonucunda, yabancı paralar George III portresi basılarak, İngiliz parası olarak kullanılmaya başlandı. Bunlar arasında, özellikle: Eight Pence olarak bilinen, İspanyol Sekiz Reales parası dikkat çekmektedir.

 

 

BEYAZ KULE

1070 yılında yapımına başlanan Beyaz Kule: 1100 yılından önce tamamlanmış ve Londra’nın asi vatandaşlarının korkusu olmuştur. Öte yandan: yabancı işgalcileri caydırma işlevi de görmüştür. Hatta: Londra ve İngiltere’nin ikonik bir sembolü olduğu söylenmektedir.

Kulenin uzunluğu 27.4 metredir ve duvarları 4.6 metre genişliğindedir. Kulenin dış cephesi: beyaz badanalı olarak yapıldığından “beyaz kule” olarak bilinir.

Binanın her köşesinde: dört kubbeli kule bulunur. Üçü kare şeklindedir ve içlerinde yuvarlak spiral merdivenler vardır. Yuvarlak taret kule: uzun süre gözlemevi olarak kullanılmıştır.

Dünyanın en önemli tarihi yapılarından biri olan kule; yüzyıllarca cephanelik olarak hizmet veren kule, ulusal silah ve zırh koleksiyonlarına ev sahipliği yapmıştır.

1990’larda sergilerin büyük kısmı Leeds ve Portsmouth’daki Kraliyet Cephaneliklerinin müzelerine nakledilmesine karşın, en eski yapıtlar ve özellikle kuleye ilişkin eserler burada bırakılmıştır.

Kulenin geniş mekanları daha etkileyici bir sergi düzenlemesine olanak tanır ve binanın mimari özelliklerini vurgular.

Günümüzde, beyaz kulenin 4 katını ziyaret edebilir ve Norman mimarisi ve Kraliyet Amouries koleksiyonlarını görebilirsiniz. İçinde St John Evangelist 11.yüzyıl yapımı eşsiz bir şapel bulunur. Beyaz kulenin üst katında: mahkumların öldürüldükleri bölüm vardır.

Son olarak 1747 yılında burada kafası balta ile kesilerek ölüm yaşanmıştır. Bodrum katta ise: mahkumların işkence ve sorgulama yeri bulunuyor.

 

İşkence

Wakefield kulesinin alt bölümünde tutuklulara yapılan işkencelerle ilgili bir sergi bulunmaktadır.

 

KİNGS HATTI

Burada: 300 yıllık süreçte krallar tarafından kullanılan zırhlar, gerçek boyutlu tahta atlar ve silahlar sergilenmektedir.

1660 yılında monarşinin restorasyonu sonrasında, bu sergi “Crown Jewels” gibi, kralın halkını teşvik etmesi için kullanılmıştır.
Serginin en muhteşem eserleri:

 

Atlar ve Kafaları

Sergide: yaklaşık 325 yaşında tahta atlar bulunmaktadır. Atların eşsiz kafa yapıları dikkat çekmektedir. Bunlar: aynı tarihteki krallara benzerliğinin gösterilmesi için oyulmuştur.

 

Muhteşem Zırhlar

Bu zırhlar arasında: Kral Henry VIII, King Charles I ve James II tarafından kullanılan zırhlar görülmektedir. Ayrıca, yine bir zamanlar soylular ve mızraklı piyadeler tarafından giyilen birçok mükemmel zırh da görülür.
Bunlar arasında öne çıkanlar şunlardır:

 

1515.Henry VIII.Kazınmış Zırh

Bu yaldızlı ve oyulmuş zırh: Aragonlu Katherine’nin Henry VIII ile evlilik kutlaması için hazırlanmıştır. Tüm zırh üzerinde: Tudor gül ve Aragon nar figürleri ile etek kenarına Henry ve Katherine harfleri kazınmıştır. Zırh: Kral Henry VIII aittir ve Londra’da Paul van Vrelant tarafından dekore edilmiştir.

 

Alan ve Henry VIII. 1540.Turnuva Zırhı

Bu zırh yapıldı zaman, Henry VIII: 49 yaşında idi. Ana zırh tek parçadan oluşur ve farklı turnuva etkinliklerinde farklı parçalar ilave edilerek kullanılmıştır.

 

Charles I. 1612. Yaldızlı Zırh

Bu muhteşem zırh: Galler prensi Charles’in abisi Henry için yapılmıştır. 1612 yılında Henry’nin ölümü üzerine, Charles onun zırhını miras olarak üzerine aldı. Zırhın yüzeyi oyulmuş ve delikli dekorasyonu ile altın varak kaplamalıdır.

 

Prens Henry Stuatrt. Çocuk Zırhı

Bu günümüze kadar gelebilen en eski Stuart kraliyet zırhıdır. Yaklaşık 13 yıllık genç bir prens için yapılmış, bir yetişkin zırhının minyatür versiyonudur. Zırh üzerinde: Büyük İskender’in yaşamından sahneler içeren yaldızlı görüntüler bulunmaktadır.

Müzede görebileceğiniz diğer objeler

 

Oyma Tahta Kafa

Kafa: King Charles II için, 1685 yılında yapılmıştır. Tahta kafa: muhtemelen seçkin woodcarver Grinling Gibbons atölyesinde oyulmuştur.

 

1690.Yılı.Tahta Ay Kafası Oyması

Bu eser: 1826-1827 yıllarında, krallardan birinin binmesi için yapılmıştır.

 

 

FUSİLİER MUSEUM

Bu müzede: 1685 yılından günümüze kadar olan süreçte: İngiliz Piyade Alayının hikayesi anlatılmaktadır. Kraliyet Piyade Alayı: Kral James II emriyle, 20 Haziran 1685 tarihinde kurulmuştur. Onların görevi Londra Silah Kulesini korumaktı.

Ama: daha sonra Amerikan Bağımsızlık Savaşı ve ardından Belçika ve İspanya’da savaşlara katılmışlardır. Alayda görevli evli erkekler ve aileleri: kulenin içindeki evlerde yaşıyorlar.

Müzenin bulunduğu bina, hala: resmi akşam yemekleri ve törenler için kullanılmaktadır. Müze koleksiyonundaki en önemli obje: King George V Alayı tarafından Napolyon savaşları sırasında yakalanan Fransız Line 82.Alayının: Eagle Madalyasıdır.

 

Kraliyet Şatosu ve Cephanelik

İlk kattaki bu iki oda, orijinal Norman Şatosunun en önemli tören mekanıydı. Doğu tarafında bulunan ve muhtemelen önündeki ziyafet salonunun bekleme odası olan bu küçük odada Beyaz Kulenin tarihini anlatan sergiler bulunur.

Bu odanın bitişiğinde, hemen hiç bozulmamış iç tasarımıyla ve basit süslemeleriyle erken dönem bir Norman kilisesi bulunmaktadır.

İlk başta bu iki odanın yükseklikleri şimdikinin iki katıydı, ama çatı 1490 yılında yıkılarak yeni katlar eklendi. VIII Henry için yapılan üç tane zırhın da (biri atını da kapsamaktadır) içinde bulunduğu Tudor ve Stuart dönemi zırhlar burada sergilenmektedir.

I.Charles için Hollanda’da yapılmış bir başka zırh, altın varaklarla bezenmiştir.

 

Silahhane

Burası ve hemen yanındaki galeri 1490 yılında çatı yükseldiği zaman yapılmış odalardır. Genellikle ambar olarak kullanılan odalarda, 1603 yılında eklenen kat sayesinde barut depolamaya başlandı. 1667 yılında kulede 10.000 fıçı barut bulunuyordu. Burada sergilenen eserler arasında yaldızlı panolar ve 1700 yılında inşa edilen top mavnasının süslemeleri bulunmaktadır.

 

Küçük Silahhane

Bir zamanlar yaşam alanına ayrılmış olduğu sanılan giriş katının batısındaki bu oda: İngiltere’nin bilinen en eski şöminesinin izlerini taşımaktadır. Tabancalar, tüfekler, kılıçlar, mızraklar ve süngüler: 18. ve 19.yüzyıllarda kulenin cephaneliklerinde sergilendiği şekillere dayanılarak duvarlara ve panolara asılmıştır.

Bunlar: 1841 yılındaki yangında yıkılana kadar Büyük Ambarda sergileniyordu. 1696 yılında III William’a suikast planlayan isyancıların silahları burada görülebilir.

Yandaki odada, İngiltere’de halkın önünde gerçekleştirilen son idam töreninde başı kesilen Lord Lovat için yapılan idam sehpası bulunur. Mezar odasında (kripta) bugün bir dükkan bulunmaktadır.

 

Krallar Soyu

Zırh kuşanmış ve at üzerindeki 10 İngiliz kralının gerçek boyutlardaki heykellerinden oluşan koleksiyon, sekiz figürün Greenwich’deki kraliyet sarayında sergilendiği Tudor döneminden kalmadır. II. Charles’in yeniden tahta çıkışında iki figür daha eklenerek1660 yılında buraya taşınmıştır. 1688 yılında, bazıları büyük sanatçı Grinling Gibbons tarafından yapılan (soldan üçüncünün onun eseri olduğu söylenir), 17 yeni at ve baş ısmarlanmıştır.

 

Kuledeki Prensler-Kanlı Kule

Kulenin en karanlık gizemlerinden biri “IV Edward’ın oğulları ve varisleri olan iki genç prensin öyküsü” bugün Bloody Tower’da yer alan bir sergide anlatılmaktadır.

Babaları 1483 yılında ölünce amcaları Gloucesterlı Richard tarafından kuleye kapatılan prensler bir daha gün yüzüne çıkamadılar. Richard aynı yıl tahta çıktı ve 1674 yılında yakınlarda iki çocuğun iskeleti bulundu.

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.