Dubai Deira

Dubai Deira

Dubai Deira; Haliç boyunda, Shindagha’nın ve Bur Dabui’nin karşı tarafında bulunuyor. Deira: Dubai’nin ticaret merkezi konumunda bir yer. Burası: İstanbul’un tahta kalesine benziyor.

Burada: cep telefonları, bilgisayarlar ve birçok teknolojik alet bulabilirsiniz. Bütün dünyaya, elektronik eşya dağıtımı, buradan yapıldığı için, son model ürünleri burada bulabilirsiniz.

Dubai Deira

Bulunduğumuz yerden, bir şekilde Deira’ya ulaşıyoruz. Bur Dubai Souk girişinin yanında bulunan: Bur Dubai Abra Station’dan: abro (deniz taksisi) lara binerseniz: 15 dakika sonra, sizi; Deira’da bulunan çarşıların yakınında bırakacaktır. Deira’ya geçebilmek için, abro’lara binmeniz şart.

Gezimize, Eski Çarşı denilen ve Deira’nın merkezinde bulunan bir çarşıdan başlıyoruz.

AL SOUK AL KABEER (ESKİ ÇARŞI)

1850 yılında kurulmuş. Bu çarşıda: ithal mallarla dolu tezgahlar sıralanıyor. 19. yüzyılın, ikinci yarısında, bölgenin en büyük pazarı imiş. 1908 yılında: burada, 1600 ev ve 350 dükkan bulunduğu söyleniyor. Halbuki aynı dönemde: Bur Dubai’de ise: yalnızca 200 ev ve 50 dükkan varmış.

Evet, bu eski çarşıyı gezdikten sonra, sırada: Deira’nın en bilinen yeri: Altın çarşısı var. Hemen, eski çarşının arkasında.

Dubai Deira Altın çarşısı

ALTIN ÇARŞISI (GOLD SOUK)

Al Ras semtinde bulunuyor. Old Baladiya Street’in, biraz ilerisinde. Burası: bir alışveriş merkezi olmanın ötesinde, tarihi bir Pazar olarak öne çıkıyor.

Çarşı: yüksek bir çatının örttüğü sokaklardan oluşuyor. Londra ve Zürih’ten sonra: dünyanın, üçüncü büyük külçe altın merkezi olan Dubai’de: altın ticareti çok eski zamanlardan beri süregelmekte.

Tarihsel olarak: altın ticaretini yönlendiren gelişme, Hindistan’ın, Dubai altınlarına olan talebiymiş. Hint yarımadasında: beğenilen ayar, turuncu altın, bugün bile çarşının parıldayan vitrinlerinde, önemli bir yer tutuyor.

Dubai Deira Altın çarşısı

Evet, bu sokaklarda; 700 civarında dükkan bulunuyor. Burası hakkında: dünyanın en büyük ve en ucuz altın pazarı olduğu söyleniyor. Ama: bu ucuzluğu yakalamak istiyorsanız, mutlaka pazarlık yapmanız gerekiyor.

Bu çarşıda: incelikle işlenmiş: 14,18, 22 ve 24 ayar: kolyeler, bilezikler, yüzükler, küpeler ve broşlar ve külçe altın ile hatıra para satın alabilirsiniz.

Ama, satılan ürünlerin çoğunda, altın oranı 22 ayar ve bu yüzden ürünlerin fiyatları yüksek. Ancak: unutmayın ki, esnaf pazarlık yapmaya hazır. Özellikle: işçilik konusunda mutlaka pazarlık yapın.

Bu nedenle: pazara gitmeden önce, altın fiyatları ve işçilik ücretleri konusunda, mutlaka ön bilgi ile gitmenizde yarar var.

Çarşı: turistler için sürekli bir çekim merkezi. Özellikle: bir ay süren, Dubai Shopping Festivali sırasında: çok kalabalık oluyor. Bu festival boyunca: muhteşem indirimler yapılıyor. Mutlaka bu indirimleri değerlendirin.

Altın çarşısının hemen yanında: Deira kapalı çarşısı var.

DEİRA KAPALI ÇARŞISI

Burayı, baharat çarşısı ile karıştırmayın. Burası: Baharat çarşısından, 500 metre ötede, Sikkat Al Khail Road boyunca uzunan, Al Sabkha mahallesinde bulunuyor.

AL-GHURAİR CİTY

Bu alışveriş merkezinde: özellikle geleneksel Emirlik giysileri satılıyor. Mağazalarda: Arapça takı ve kilimlerde bulunabiliyor. Ayrıca: butik tarzı satış mağazaları da var. Paris Galeri ve Nine West gibi butikler bulunuyor.

NAİF SOUK (ÇARŞISI)

Kapalı çarşıyı geçince: burayı göreceksiniz. Burada: bir zamanlar: kelepir  dokuma ürünleri,  takı ve dikiş malzemeleri satılıyormuş. Ancak: çıkan bir yangın sonucu büyük hasar görmüş. Yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor, en son halini bilmiyorum. (2006 yılından sonraki halini)

Şimdi: halicin uç kısmına doğru devam edeceğiz. Yani: Eski çarşının diğer yanına doğru. Burada: önümüze ilk önce: yine bir çarşı çıkıyor.

Dubai Deira Baharat Çarşısı

BAHARAT ÇARŞISI (SPİCE SOUK)

Haliç yakınlarında, Old Baladiye Street ile Bani Yas Road’un Halit kıyısında devam eden kısmında bulunuyor. Burada: sokaklar: altın çarşısındakine göre: daha dar, karanlık ve karışık.

Dükkanların önünde: çuvallar ve plastik leğenlerde: karanfil, kakule, tarçın, safran, gül yaprağı, tütsü gibi baharatlar sergileniyor ve bunların kokusu tüm çarşısı kaplıyor.

Dünyanın dört bir yanından getirilen baharatları, burada bulabilirsiniz. Dükkanlar: geleneksel yöntemlerle satış yapıyorlar.

Ancak: yaz aylarında buraya girerseniz, sıcak ve nem, alışverişinizi tam bir işkenceye dönüştürebilir.

Çünkü: sokaklarda, malum klima şansınız yok. Ama: akşamüstünü tercih edin ve biraz terleyerek ve bol su içerek ve her fırsatta klimalı dükkanlara bir şeylere bakmak bahanesiyle dalarak, yaz günlerinde bile, buranın tadını bir nebze olsun çıkarabilirsiniz.

Çarşı: belirli bir yerden sonra ise: sıradan, ucuz mutfak eşyalarının satıldığı “Eski Çarşı” oluveriyor.

AL AHMADİYA SCHOOL

Deira bölgesinde: alışveriş merkezlerinin yanı sıra, iyi korunmuş tarihi yapılar da var. İlginizi çekerse, bunları da gezebilirsiniz. Bunlardan en önemlisi: Al Ahmadiya School.

Burası: Altın Çarşısının biraz ilerisinde bulunuyor. 1912 yılında kurulmuş. 1956 yılında ise, Emirlikteki tek tam zamanlı okul imiş. Okul adını: yerel bir inci tacirinden alıyor.

Bina: başlangıçta bir iç avlu çevresinde,11 sınıf ve bir varenda dan ibaret olarak inşa edilmiş, tek katlı bir yapı imiş. İkinci kat: 1920 yılında eklenmiş. 1962 yılında, okulda, 823 öğrenci eğitim alıyormuş. Öğrenci sayısı artınca: okul, 1963 yılında, buradan ayrılmış ve daha büyük bir binaya taşınmış.

Bu okul binası ise: 1995 yılında, Dubai Belediyesi tarafından restore edilmiş. Okulun ünlü mezunları var. Okul: 2000 yılında müzeye dönüştürülmüş. Giriş ücretsiz.

HERİTAGE HOUSE

Al Ahmadiye School’un yanında bulunuyor. 2000 yılında ziyarete açılmış. Burada: Al Ahmadiya School’u kuran: bin Dalmuk Ailesine ait bir ev var, en eski yapı bu ev.

Evet: bina, 935 metrekare genişliğinde. 1950 yılındaki durumu ile korunarak, günümüze ulaştırılmış. Günümüze ulaşan, geleneksel emirlik evlerinin en güzel örneklerinden biri. Varlıklı kent sakinlerinin, bu dönemlerde sürdüğü yaşamdan kesitler sunuyor.

Evin dikkat çekici kısımları arasında: konukların İran halısının kenarındaki işlemeli ipek ya da yün minderler üzerinde, Arap kahvesi içip, günün: ekonomik, toplumsal ve siyasi sorunlarını tartıştıkları, erkeklerin ve kadınların birbirlerinden ayrı oturdukları: meclis bölümleri.

BİN LOOTAH MOSQUE

Heritage House ve Al Ahmadiya School’un karşısında: küçük ve tek katlı bir cami. 1910 yılında yapılan bu cami; günümüzde halen kullanılıyor. 1955 yılında restore edilmiş.

Burayı da gezdikten sonra: haliç kıyısındaki yolu takip ederek, halicin iç kesimlerine doğru yürümeye devam ediyoruz.

Dubai Deira Dubai Municipality Museum

DUBAİ MUNİCİPALİTY MUSEUM

Dubai Belediyesinin yeni binası olan bu yer, haliç kıyısında, Radisson SAS Hotel’in yanında bulunuyor. Eski genel merkezi ise: Deira’nın kültürel miraslarından biri olarak, koruma altına alınmış.

Burası: New Orleans’daki Fransız Mahallesini anımsatan, uzun ahşap balkonu ile, ilgi çeken bir yapı. Zarif ve iki katlı.

Evet, burayı da gördükten sonra, Deira’nın haliç kıyısında yürümeye devam ediyoruz.

Haliç kıyısı

Dubai Deira Haliç Kıyısı

Aralıksız sıralanan “dhow rıhtımları” nedeniyle, Bur Dubai yakasından daha hareketli. Dubai’nin yük taşımacılığında hala kullanılan dhowların bulunması, buraya ayrı bir hava katıyor.

Dhowların çevresinde ve üzerinde muhteşem bir hareketlilik var. Hırsızlık korkusu olmadan, limanlara yığılmış: araba lastikleri, yedek parçalar, elektrikli aletler göreceksiniz.

Burada: iç kesimlerde Dubai’in işlek uluslar arası havaalanı bulunuyor.

Haliç kıyısındaki: Beniyas Road üzerinde ilerlerken: haliç üzerindeki “Maktoum Bridge” köprüsüne ulaştığınızda, köprü üzerindeki yolu takip ederseniz; bir saat kulesi göreceksiniz.

SAAT KULESİ

Maktoum Bridge trafiğinin Al Maktoum Road ile birleştiği yerde, Dubai’nin en eski simgelerinde olan bu saat kulesi yükseliyor.

Adı: Clocktower Roundabout. Kule: 1962 yılında inşa edilmiş. İnşa edildiğinde: çölün ortasında olan saat kulesi: 50 yıllık gelişmenin ardından: günümüze ulaşan, sadece birkaç yapıdan biri olarak öne çıkıyor.

MARRİOTT EXECUTİVE APARTMENTS COMPLEX

Kentin, görsel referans noktalarından biri. Bu ikiz kuleler: 74 metre uzunluğunda, dünyanın: iki bina arasındaki en uzun köprüsünü barındırıyor. Yani: iki bina arasında bağlantıyı sağlayan köprünün uzunluğu: 74 metre. Muhteşem bir uzunluk.

NASSER BİN ABDULLATİF AL SERKAL BUİLDİNG

Hint mimarisi göze çarpıyor. Dubai havaalanına doğru giderken: Maktoum Road’un parelelinde uzanan, kısa bir tali yol üzerinde bulunuyor. Binanın zemin katında: motorlu taşıtlar müzesi var. Müzede: Dubai’nin önde gelen tüccar ailelerinden olan: Serkallar’a ait araba koleksiyonu sergileniyor. Sergilenen arabalar arasında: Amerikan klasikleri de var.

Evet, haliç kıyısındaki Beniyas Road’a geri dönün, yolu takip ederek ilerleyin ve muhteşem büyük bir alışveriş merkezi ile karşılaşacaksınız.

Dubai Deira City Center Mall

DEİRA CİTY CENTER MALL

Riqqa Road üzerindedir. Halicin Deira yakasında bulunuyor.

Dubai’nin, ilk modern alışveriş merkezi olan büyük bir kompleks. Çok rağbet görmektedir, mutlaka gidin. Dubai’ye gittiğinizde: alışverişinize buradan başlamanızı öneriyorum. Çünkü: alışveriş merkezinin içinde: 250 ayrı firmanın satış yeri var.

Bu satış yerlerinde: birçok seçkin markanın ürünleri satılıyor. Örneğin: Debenhams, Virgin Megastore, Zara gibi. Elektronik eşya satılan: Jacky’s, Jumbo ve Plug-İngs gibi.

Ayrıca: yerel halılar, kaşmir şallar, Arap parfümleri, kahve takımları ve ahşap işlerini, uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Merkezin: Arabian Treasures bölümünde: Arap temalı hediyelik eşya dükkanları var. Ayrıca: zemin katın ortasındaki yürüyen merdivenlerin altında; bir turizm danışma bürosu ve çocuklar için eğlence merkezi olan: Magic Planet bulunuyor.

Dubai Deira

Alışveriş merkezinde: hediyelik eşya ve geleneksel tekstil satışları yapılıyor. Bir de; Couffeure hipermarket var, buradan özellikle gıda maddeleri satın alabilirsiniz. Ayrıca: İkea gibi dev bir yapı marketi de var.

Bu merkezde: alışveriş arabaları ile, bir yandan diğerine koşturan, birçok insan görecek ve şaşıracaksınız. Her gün inanılmaz kalabalık oluyor. Ünlü markalardan, tanesi 3 dolara satılan hediyelik eşyalara kadar, her şeyi bulabilirsiniz. Yemek bölümünde ise: dünya mutfağının ünlü tatlarını bulabilirsiniz.

En önemlisi

Biraz öncede söylediğim gibi, Couffeura mağazasının bulunması. Buranın elektronik reyonu muhteşem. Dubai’de satılan tüm elektronik ürün çeşitlerini burada görme ve gerek özelliklerini ve gerekse fiyatlarını kıyaslama yapmanız mümkün.

Bir başka avantaj ise: fiyat konusunda en sağlıklı bilgiye burada ulaşabilirsiniz. Çünkü: burada pazarlık şansı yok. En uygun ve tek fiyat. Elektronik ürünlerin en uygun fiyata satıldığı yer, dikkatinizi çekerim: almak istediğiniz ürünü burada görün ve daha sonra çarşıdaki diğer fiyatlarla karşılaştırın, ama inanın en uygun fiyat burada.

Dönüp dolaşıp yine buraya geleceksiniz.

Çünkü: burası, alışveriş yapmak isteyen insanların ilk uğrak yeri. Bu yüzden: burada muhteşem bir mal sürümü var ve fiyatlar bu yüzden çok uygun.

Yani: şehirdeki diğer mağazalara göre, daha uygun fiyatları burada bulmanız mümkün. Buradaki fiyatlar, diğer mağazaların fiyatlarından, yaklaşık % 15 daha uygun.

Bu yüzden alışverişlerinize buradan başlamanızı önerdim.

Hemen, bu bölgedeki diğer yerleri gezmek isterseniz: şunları görebilirsiniz.

AL MAMZAR BEACH PARK

Halicin, Deira yakasında bir park. Halka açık. Parkın: dört plajı, iki yüzme havuzu, bol yeşil alanı, mangal ve piknik alanları, çocuklar için oyun alanları ve Dubai Shopping Festival’inde: uluslar arası çocuk oyunlarının sahnelendiği, bir amfitiyatro var.

Yalnız: bu park, Çarşamba günleri, yalnızca kadınlara ve çocuklara açık. Gitmeye niyetlenirseniz, bu durumu takip etmelisiniz.

DUBAİ CREEK GOLF& YATCH CLUB

Maktoum ve Garhoud köprüleri arasında bulunuyor. Etkileyici mimari yapısını uzaktan görünce, merak edeceksiniz. Burada: 18 delikli golf sahası ve lüks yatlarla dolu, etkileyici bir marina var. Deira City Centre; alışveriş merkezinin hemen karşısında bulunuyor.

Kulüpte çeşitli restoranlar var. Park Hyatt Oteli; kulübün hemen yanında ve 255 odası var.

Buranın hemen önünde: Dubai Creec Marina var. Burası: özgün ticari gemilere ve Hindistan, Afrika ve Ortadoğu bölgesinden gelen gemilere, bağlantı noktası olarak ev sahipliği yapmış bir yer.

Çevrede: bir dere etrafında, bazı gümrük evleri ve savunma yapıları gibi, orijinal yapılar görmeniz mümkün. Bu dere üzerinde, bir tekne turu yapabilirsiniz.

DUBAİ TENNİS STADİUM

Dubai Creek Golf&Yatch Club’un hemen arkasında bulunuyor. 1995 yılında inşa edilmiş. Her yıl; Şubat ve Mart aylarında: burada profesyonel teniz turnuvaları yapılıyor.

Stadyumun kapasitesi: 5000 koltuk. Al Garhoud Road’ın hemen karşısında bulunuyor. Tenis kortlarının bulunduğu bu yörede: çeşitli restoranlar ve kahve dükkanları da var.

Evet yürümeye devam ettiğinizde: karşınıza yine güzel bir yer çıkıyor.

DUBAİ FESTİVAL CİTY

2007 yılında açılmış ve popüler olmuş bir mekan. Yaklaşık: 600 mağaza bulunuyor. Ayrıca: 100 restoran ve birçok kafe var.

Mağazalardan bazıları: Mark Jacobs, Mark&Spencer ve İkea gibi tanınmış markalar.

Genel alışveriş merkezi: toplam 2.8 milyon metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Dubai gezi planı

Dubai gezi planı

Dubai’de eğer arkeolojik kalıntı gezmek isterseniz, pek fazla şansınız yok. Yalnızca: 3 yerde arkeolojik kalıntı var, ama bunlarda pek ayrıntılı değil. Arkeolojik kalıntıların bulundukları yerler:

  1. El Ghusais. Havaalanı yakınlarında bulunan ve  demir çağına tarihlenen bir yer.
  2. Jumeirah Kıyısı: Sit alanı olarak ilan edilip, koruma altına alınmış bir yer.
  3. El Sufuh: Dubai Marinanın daha güneyinde kalan bir yer. Dubai Belediyesi ile ortak proje yürüten Avustralyalı bir ekip, burada Umm El Nar dönemine ait bir mezar ve yerleşim yeri ortaya çıkarmış.

Evet, Dubai’de şehir içinde diğer gezilecek yerler hakkında, kısa bilgiler vereceğim. Bölgelere ait ayrıntılı yazıları inceleyip, tercihinize göre, kendinize bir gezi planı yaratabilirsiniz. Benim burada yazacaklarım, yani aşağıdaki 5 günlük gezi planı, sizin için yalnızca öneri. Mümkün olduğunca gezip gördüğüm yerleri not alıp karıştırmaya çalıştım, ancak farklılık görürseniz, lütfen yorum olarak gönderin, değişiklik yapalım, gidenler yanılmasınlar.

1. GÜN

Birinci gün için: Deira bölgesi düşünülebilir. Burası: haliç boyunda: Bur Dubai bölgesinin karşısında bulunuyor. Şehrin: ticaret merkezi konumunda. Benzetme yapmak gerekirse: İstanbul-Tahtakale’ye benzetilebilir. Buradan, bütün dünyaya elektronik eşyalar pazarlanıyor son model ürünleri burada bulabilirsiniz.

Evet: bulunduğunuz yerden, bir şekilde Deira’ya ulaşıyorsunuz.

Geziye

Dubai gezi planı; Çarşılar bölgesinden başlıyoruz. Önce: Al Souk Al Kabeer yani eski çarşı. Buradan: Gold Souk, yani altın çarşı, sonra: Deira kapalı çarşısı, Al-Ghurair City, Naif Souk ve son olarak Spice Souk, yani baharat çarşısı. Ancak: özellikle baharat çarşısı, sokaklardan oluşuyor, yaz günlerinde burada sıcak ve nem çok yoğun, adım atmak çok zor, yanınızda mutlaka su bulundurun.

Evet: Deira’da: alışveriş dışında bazı mekanları gezinmek isterseniz: ilginç bir tarihi yapı, Dubai’nin ilk yapılı okulu olan: Al Ahmadiya School’u gezebilirsiniz. Hemen yanında, yine tarihi bir yapı: Heritage House. Bunların karşısında bir cami var.

Haliç kıyısındaki yolu takip ederseniz: Dubai Municipality Museum, dhow rıhtımları, saat kulesi, Marriott Executıve Apartments Complex, Nasser Bin Abdullatif Al Serkal Building (burada güzel bir araba koleksiyonu sergileniyor, ilginizi çekerse gidin) ve son olarak: yine Dubai’ye alışveriş için gelenler için, muhteşem bir alışveriş yeri: Deira City Center Mall. Alışveriş düşünüyorsanız, doğruca buraya gelin. Bence: Dubai’de alışverişe başlamanız için önereceğim ilk yer burası. Yani: buranın fiyatları, her yere göre daha uygun.

Yolu takip ettiğinizde: Dubai Festival City var. Burası da, çok canlı ve hareketli, özellikle festival zamanı.

Evet, bu şekilde yoğun bir gün. City Center Mall bölümünü en sona bıraktık, ama buraya mutlaka uzunca bir zaman ayırın.

2.GÜN

Bugün: Deira bölgesinin karşısında bulunan Haliç kıyısını geziyoruz. Burada: Creek Side Park denilen bir park var. Tercih sizin, görmek isterseniz, zaman ayırabilirsiniz. Parkın güneyinde bir su parkı bulunuyor. Muhteşem bir su parkı, merakınız olursa, burayı da görebilirsiniz. Özellikle: park içinde, Splashland denilen bölümdeki su kaydırakları çok eğlenceli.

Evet: bu bölgenin en büyük alışveriş merkezi: Wafi. Burada: ünlü markalar ve yüksek fiyatlar göreceksiniz. Ama bence alışveriş yapmasanız da, buranın muhteşem mısır temalı mimarisini görmek için buraya mutlaka uğrayın.

Alışveriş tutkunları için, Dubai’nin diğer güzel yerlerinde biri: Karama Semti, burada. Karama semtinden belki saatlerce çıkamayacaksınız. Zamanınızı mutlaka dikkatli değerlendirin ve özellikle Karama semti için, bol zaman ayırmanızı öneririm. Ama: sürekli söylediğim gibi, Dubai’ye geliş amacınız önemli, hani alışveriş düşünmeyenler için, tüm bir günü su parkında geçirmekte mümkün. Veya, alışveriş düşünenler için, su parkına girmek anlamsız, sonuçta, ülkemizde de gayet güzel su parkları var.

3. GÜN

Bugünkü geziye, halicin denizle birleşmeden önce, yay çizdiği bölgeden başlayacağız. Yani: Deira’nın karşısı. Bur Dubai denilen bu bölüm, kentin ticaret merkezi. Burada: büyük şirketlerin ofisleri bulunuyor. Buradaki gezide: biraz müze gezmek isterseniz, bir kale yapısının içinde ve yerin altında, Dubai Müzesi denilen bir yer var. Özellikle: yerin altındaki müze bölümü ilginç. Burada: çeşitli teknolojik imkanları kullanarak, Dubai ve geçmişi hakkında görsel ve işitsel bilgi veriyorlar. Yani: öyle muhteşem bir müze veya kalıntılar yok. Bence: zaman geçirmeye elverişli bir yer değil. Tercih sizin.

Buranın hemen karşısında: yine Dubai’de turlarda mutlaka uğranılan bir cami var. Müze ve haliç arasında kalan bölüm ise: Bastakiya olarak isimlendiriliyor. Burada: yönetici Emirin sarayı bulunuyor. Zaten, aşırı koruma önlemlerinden bunu hemen hissedeceksiniz.

Burada: Al Fahidi Street’i sorun. Bu caddede, birçok elektronik ürünü, uygun fiyatla bulabilirsiniz. Ayrıca: Hint kumaşları da var.

Yine, bu bölgede: bilgisayar ve yan ürünleri üzerine büyük ve muhteşem bir alışveriş merkezi var. Al-İn center. Burayı da mutlaka gezmenizi, zaman ayırmanızı öneriyorum.

Yine: Halit bin El yakınlarında, bölgenin en nezih alışveriş merkezi bulunuyor. Daha kozmopolit ama gezip görebilirsiniz. Bu arada: Dubai şehrini, üstü açık ve sıra dışı bir otobüs ile gezmek isterseniz, Burjumal Centre yakınından kalkan, Wonder Buss, tam size göre.

Bölgenin bence en önemli görülmesi gereken yapısı: elbette Burj Dubai Halife. Dünyanın en yüksek binası, karşısına geçip, inanıyorum ki, bir süre binanın muhteşemliğini seyredeceksiniz.

Dubai gezi planı

4.GÜN

Bugün gezilecek yer: Jumeirah kıyısı. Burası, yani Okyanus kıyısı, bir tatil ve plaj bölgesi olarak öne çıkıyor. Kıyıda: sayısız miktarda bar ve restoran var. Ayrıca: lüks oteller.

Al Jumeira Road yolu boyunca yürürseniz: küçük alışveriş merkezleri de görebilirsiniz. Ayrıca: bir hayvanat bahçesi var. Alışveriş düşünenler için: Mercato Mall ve Shouk Madinat Jumeira var.

El Suhuf bölgesine geçince: Dubai’nin simgesi: Burj El Arap otelini göreceksiniz.

Devam ettiğinizde, yine muhteşem bir su parkı: Wild Wadi var. Daha sonra ise: yine muhteşem bir eser: Palm Jumeira yani Palmiye Adaları. Uzaydan görünen bu insan yapımı adalar, gerçekten muhteşem. Yürümeye devam ederseniz, bu sefer Dubai Marina karşınıza çıkacak. Harika tekneleri görmek isteyenler için, ideal bir yer.

5.GÜN

Bugün gezimize: Shınghada bölgesinden devam edeceğiz. Burası: kentin ticaret merkezi değil. Yani: burada, çarşı, mağaza ve dükkan yok. Haliç’in batı kıyısında bir yarımada. Burada: Sheik Saeed Al Maktoum House (eski yıllara ait bir ev), Port Rashıd (Dubai’nin muhteşem limanı), Heritage Village, Diving Village var. Burası ilginizi çeker mi bilmiyorum? Ama kesin olan şu ki, daha güzel yerler var. Buradan oyalanmadan, hemen bir taksi ile: Sheik Zayed Road bölgesine gidin. Veya: tercih sizin, bulunduğunuz yerden, doğruca bu bölgeye gidin ve gezinize buradan başlayın.

Burada: önce sizi, muhteşem bir alışveriş merkezi karşılayacak. Dubai World Trade Centre, sonra ise: Emirates Tower (içinde Sky Dubai denilen, Dubai’de yani çölün ortasında kayak ve snowbord yapmayı sağlayan merkez bulunan muhteşem bir yer), hint mallarını satın alabileceğiniz İbn Battuta Mall, sonra yine bir altın takı satış merkezi: Gold&Dıamond park ve yine bir alışveriş merkezi: Mall Emirlikleri.