Bali Dağlar

Bali Dağlar

Dağlar: Balililer için: ürünlerini suladıkları nehirlerin kaynağı, tanrıların evi ve yıkıcı bir öfkenin ara sıra ortaya çıkan patlamalarıdır.

Gunung Batur dağı sürekli kaynarken, Gunung Agung her birkaç yüzyılda bir patlar. Birçok tur şirketi: bölgeye turlar düzenlerler. Bu turlarda: Besakih ve Penelokan bölgelerini içeren, günübirlik geziler bulunmaktadır. Buralarda, dağcılık becerilerine gerek kalmadan: sadece birkaç saatliğine patikalarda yürüyebilir ve kayalıklara tırmanabilirsiniz.

 

Bangli:
Eski Bangli Racalığının merkezi olan bu şehir: güneyden gelip Batur dağına giden ana yol üzerindedir. Şehir merkezindeki meydanda, her üç günde bir; sabah büyük bir Pazar kurulmaktadır ve bu sırada şehir canlanır.

 

Pura Dalem Penunggekan:
Burası, şehrin güneyinde, Ganyar yolu üzerindedir. Ölüler için yapılmış, tipik bir tapınaktır. Oyma frizlerinde, günahkarları, ölümlerinden sonraki yaşamda bekleyen işkenceler gösterilmektedir.

 

Pura Kehen-Kehen Tapınağı:
Bangli şehir merkezinin kuzey mahallelerindedir. Eski Bangli Racalığının ana tapınağıdır. Tapınak, dik merdivenlerle birbirine bağlanmış, 3 geniş avludan oluşur. Birinci avlunun duvarları, bir zaman porselen tabaklarla kaplı imiş ki, günümüzde bu tabakların birçoğu kırık olarak görülür. Bali adasının en çekici bu tapınağı, merkeze uzaklığı nedeniyle az ziyaretçi çeker. Tapınak 1206 yılında kurulmuştur. Özellikle iç avludaki, 11 katlı meru ilgi çeker.

Bali Dağlar

Batur Gölü Çevresi:
Güneyden gelen yollar: çeltik tarlaları arasından geçerek, tırmanır ve 600 metre yükseklikteki bitkilerin seyrekleştiği yere ulaşır. Buradan sonra: 1300 metre yükseklikte: çapı 11 km ve derinliği 200 metre olan bir krater kenarına ulaşılır. Bu büyük çanağın, doğuya doğru olan üçte birlik bölümünü “Batur gölü” oluşturur. Bu çanağın tam ortasında ise: lav akıntıları tarafından oluşturulan siyah izler görülen “Batur dağı” bulunmaktadır.

 

Penelokan:
Muhteşem manzarası olan bir köydür. Ancak: aynı zamanda çirkin bir köy olarak da bilinir. Buradaki seyyar satıcılar, ziyaretçileri rahatsız ederler.

Bali Dağlar

Batur Dağı:
Dağ: 1994 yılında faaliyete geçmiş ve kuzey batı cephesindeki bir delikten muazzam duman kümeleri ve kaya parçaları püskürtmüştür. Bunun sonucunda, burada bulunan bazı patikalar tıkanmıştır. Buraya gezi yapmayı düşünenlerin mutlaka rehberli turlara katılması önerilir. Dik ve virajlı yollar, kıvrılarak göle inerler.

Bali Dağlar

Gunung Agung Dağı:
Bu dağ: Bali’nin en yüksek (3142 metre) ve en kutsal dağıdır. Hala aktiftir ve son olarak, 1963 yılında patlamıştır. Bu sırada çıkan kül: Bali’nin büyük kısmını kaplamış, tarım ürünlerini yok etmiş ve nehirleri tıkamış, toprak kaymalarına neden olmuştur.

 

Pura Besakih:
Bu tapınak, Bali’nin ana tapınağıdır. Dağın güneybatı eteklerindedir. Çünkü: burası, muhtemelen Hinduların bölgeye gelişinden önce de kutsal olarak bilinip kabul edilmiştir. Bunun sonucunda, 1000 yıllık süreçte, burada, 86 tapınak ve 200 ibadet yerinden oluşan bir kompleks oluşmuştur. Bunların en önemlisi ise: ortada duran, Hindu tanrısı Şiva’nın, üç görünümünü temsil eden, üçlü lotus tahtının olduğu ibadet yeridir. Buraya yolunuz düşerse, tam bir keşmekeş içinde, satıcıların ve tapınak kapıcılarının tacizine uğramayı göze almanız gerekiyor.