Dubai Jumeira

Dubai Jumeira

Jumeira kıyısı: bir plaj tatil bölgesi olarak öne çıkıyor. Okyanus kıyısında. Burada: Dubai’nin simgesi olmuş lüks oteller bulunuyor. Burada: eğlence için çok sayıda bar ve restoran var. İçki satışı: büyük otellerin bar ve restoranlarında serbest. Genellikle: Jumeira Beach olarak adlandırılan, dünyaca ünlü kıyı şeridi: Jumeira’dan başlıyor. Kıyının önemli bir bölümü: Umm Suqeim ve El Suhuf bölgelerine uzanıyor.

Jumeira’nın ana arteri: Dubai Rry Docks’un hemen yanında bulunan: Union House’den başlıyor ve Madinat Jumeirah Tatil Köyüne kadar uzanıyor. Bu bölüm: 15 km. Tesisleri takiben, daha lüks olan otellere ve Dubai Marinasına doğru giden sahil  yolu var.

Dubai Jumeira

Evet, gezimize, Al Jumeira Road yolunda, Jumeira Mosque’den başlıyoruz.

JUMEİRA MOSQUE

Evet, Jumeira sahil yolunda: Basra körfezinin en iyi resort otelleri sıralanıyor. Paket turlara katılanların ilk uğrak yeri: Jumeira Mosque. Dubai’de birçok cami bulunuyor. Ancak, en büyük ve görülmesi gereken yer burası. İslam mimarisinin muhteşem örneklerinden biri. Fatimi tarzında inşa edilmiş bir yapı. Şehrin: en popüler ve en çok fotoğrafı çekilen yapısı. Yapım tarihi: 1975-1978 yıllara arası. Ama: ortaçağ geleneklerine göre yapılmış, 2 minaresi ve görkemli kubbesiyle, gece ışıklandırıldığında, daha muazzam bir görüntü ortaya çıkıyor. Taş yapıyı, yalnızca Müslümanların ziyaret etmesine izin veriliyor.

Al Jumeira road boyunca yürümeye devam ediyoruz. Bu yol da: sayısız kafe ve küçük alışveriş merkezleri bulunuyor. Burası: günün her saatinde, bir araya gelmek için tercih edilen gözde bir yer olarak öne çıkıyor.

Yol boyunda: Mağrudy’s kitapevi ve yabancı kafelerin çoğalmasına karşın, ayakta kalabilen ve özellikle emirlikteki gençlerin arasında popüler olan; Dubai klasiği “Gerard” var. Alışveriş düşünenler ise: “Magrudy’s Mall”a gidebilirler.

DUBAİ ZOO (HAYVANAT BAHÇESİ)

Sahile yakın bir hayvanat bahçesidir. Yazın aşırı sıcak nedeniyle, hayvanlar kapalı hayvanat bahçesi bölümüne götürülüyormuş. Giriş: 3 dirhem.

MERCATO MALL

Bu alışveriş merkezi: Jumeirah yolu üzerinde. Burada satışı yapılan ürünlerin markaları: Mango, Next, Massimo Dutti, Topshop ve Virgin Megastore. Ayrıca: yemek için birkaç lokanta da bulunuyor.

SHOUK MADİNAT JUMEİRAH

Burada: 75 civarında dükkan bulunuyor. Jumeirah yolu üzerindedir. Dubai’nin en popüler alışveriş merkezlerinden biridir. Kemerli, ahşap tavanı ile Arap mimarisi egemen olan geleneksel bir çarşıdır. Ancak: yapısı itibarı ile, biraz kafa karıştırıcı. Loş ışıkları, aynı tip dükkanları, aynı tip geçiş yolları. Evet, buranın en çok öne çıkan yanı: Burj Al Arap yakınında olması. Bu nedenle: turist çekiyor ve buradaki lokanta ve barlar, sürekli kalabalık oluyor.

Dubai Jumeira

EL SUFUH BÖLGESİ

BURJ EL ARAP

Dubai sahilinin incisidir. 1999 yılında açıldığında: kentin en ünlü yapısı olarak derhal ön plana çıkmıştır. Adının anlamı: Arapların kulesidir.

Dış cephede: alüminyum ve paslanmaz çelik paneller var. Ayrıca: 26.000 cam panel kullanılmış. Dış cephenin kaplanması için: Çin’den 300 uzman getirilmiş. Sistem: Dubai’nin aşırı yaz sıcaklarına dayanacak şekilde tasarlanmış. Dış perde duvarlarının kapladığı alanın büyüklüğü: 17 futbol sahasına eşit.

Dubai: sıcak ve nemli bir iklime sahip olduğu için, sürekli ve yoğun çalışan soğutma sisteminde yoğunlaşan su toplanıp, ayrı bir boru sisteminden, araba park yerindeki tanklara gönderiliyormuş. Bu toplanan su: günlük, 15 milyon galon.

Dubai Jumeira

Otel: kıyıdan birkaç yüz metre açıkta, insan yapımı bir adacık üzerine kurulmuş. Her birinde: özel bir görevli bulunan: 202 dubleks ve suit daire var. Dünyanın, 7 yıldızlı tek oteli. Dubai’nin prestiji. Otel olmasına rağmen, sonuçta ülkenin tanıtımına etkisi büyük. 1 milyar dolara inşa edilmiş. İçinin dekorasyonu için 500 milyon dolar harcanmış. Otelde sarı görülen her şeyin altın olduğu söyleniyor. Tabii sarılıkların fazla olması, otelin maliyetinin niye bu kadar yüksek olduğunun en büyük kanıtı.

Dubai Jumeira

Bir söylentiye göre

Dubai Emiri; oteli, borcu karşılığında Abu Dabi Emiri’ne hediye eder. Abu Dabi Emiri’de: otele karşılık, Dubai Emiri’nin borçlarını siler. Ancak, daha sonra, küçük bir jest yapar ve 1 milyar dolarlık bu oteli, yine Dubai Emiri’ne hediye eder.

Dediğim gibi tam bir prestij yapısı. Çünkü: 50 yıl boyunca, full dolu olarak hizmet verse de, yapım maliyetleri karşılanmıyormuş. Yani: ekonomik yön düşünülmemiş.

Bu otele: yalnızca müşteriler ve restoranlarda rezervasyon yaptıranlar girebiliyorlar. Yani: makul bir ücret karşılığında içerisi gezilebiliyor. Taksilerinin geneli: Rolls Rolce marka. Odaların içinde, gereksiz miktarda, altından yapılmış eşya bulunuyor. Otelde: açık büfe bir yemek makul fiyata iken, 25. katta bulunan panoramik restoranda bir yemek: hem inanılmaz pahalı, hem de bayağı resmi bir prosedür ve inanamayacaksınız ama takım elbise giymenizi gerektiriyor. Tabii bu, kandura tabir edilen uzun ve beyaz lokal giysi giyen Araplar için geçerli değil.

Klasik olarak; otel geri planda iken, fotoğraf çektirmek adet olmuş.

Yanında bulunan: “dalga” şeklindeki, Jumeirah Beach Otel’i tamamlayan, bir yelkenli biçiminde inşa edilmiş. Binanın yüksekliği; 321 metre. Bu yüksekliği ile, Dubai kıyısının hemen her yerinden görülebiliyor. Buradaki restoran: Basra körfezine: 200 metre yukarıdan bakan özelliği ile, öne çıkıyor. İsmi: Al Muntaha.

Evet: bina, gün boyu beyaz. Ama geceleri: renk oyunlarıyla aydınlatılan cam tellerle örülmüş. En üst katta: küçük çıkıntı var. Burası: helikopter pisti. Ama bir zamanlar, bu helikopter pisti; Amerikalı Tiger Woods tarafından: golf antreman yeri ve Roger Federer ve Andrea Agassi tarafından ise: teniz kortu olarak kullanılmış.

WİLD WADİ WATER PARK (SU PARKI)

Burj El Arab’ın aşağısında: Jumeirah Beach Hotel’in yanında bulunuyor. Çocuklar ve hatta yetişkinler için, sevilen bir su eğlence parkıdır. Burada: Kuzey Amerika dışındaki: en yüksek, serbest düşüş kaydırağı ve sörfe yeni başlayanların sürekli kırılan 3 metrelik dalgalarda sörf yapabildikleri: sörf havuzu var. Toplam etkinlik alanı sayısı: 24. Şehrin gürültüsünden uzak, dalga sörfü bile yapılabilen bir yer olarak öne çıkıyor. Evet, park güzel ama insanlar rezalet.

Dubai Jumeira

PALM JUMEİRAH (PALM ADASI)

El Suhuf sahilinde bulunuyor. Uzaktan bakıp, fotoğraflayabileceğiniz bir yer. Modern dünyanın mühendislik harikalarından biri olarak kabul ediliyor. Dubai açıklarında, denizin doldurulmasıyla oluşturulan, 3 palmiye ağacı biçimindeki imar projelerinden biridir. Dünyanın en büyük, 3 yapay adası.

Dubai Jumeira

Kıyıdan: 5-7 km. uzaklıkta inşa edilmiş ve toplam 1060 küçük evden oluşuyor. Adanın yalnızca inşası için: 2 milyar dolar harcanmış. Denizi dolduracak kaya bulamamışlar da İran’dan parasını verip, kaya ithal etmişler. Adalara: 12.000 palmiye ağacı dikilmiş. Oluşan dev palmiye görüntüsü, uzaydan görülebiliyormuş. Ortasında 17 dal bulunan palmiye şeklindeki kompleks: Dubai sahillerinde bulunan plajların uzunluğunu da: 120 km. arttırmış.

Dubai Jumeira

Adada: 5000 kişinin ikamet etmesi planlanıyor. Ada üzerinde: 1385 villa, dünyanın sayılı zengin ve ünlüleri tarafından satın alınmış. Villaların satış fiyatının: 1.5 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

Burası: Palm Trump International Hotel ve 2000 temalı odanın da bulunacağı: Atlantik Resort otelinin da aralarında bulunduğu, 30 işletmeyi kapsaması planlanıyormuş.

Dubai Jumeira

DUBAİ MARİNA

Burada: dünya çapında bir otel, harika bir kumsal, alışveriş merkezi ve iki farklı yürüyüş yolu, kafeler, restoranlar ve mağazalar bulunuyor.

Dubai Jumeira
Please follow and like us:

“Dubai Jumeira” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.