Edirne Meriç

Edirne Meriç


İlçenin ismi: Meriç ırmağından gelmektedir. Batı bölümünde ise, Yunanistan sınırı bulunmaktadır. Yunanistan sınırı: 56 km. dir. Meriç ırmağını takip eden sınır: 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşmasında çizilmiştir. Meriç nehrinin, Bulgaristan tarafındaki ismi “Maritza”, Yunancada adı “Evros” dur.
Meriç kelimesinin anlamı ise “denize akan” ve “denize dökülen” dir.

ULAŞIM

Nispeten ana yollara uzak konumu ile, geride kalıyor. Meriç ilçesi, bağlı bulunduğu Edirne il merkezine 87 km. uzaklıktadır. Meriç-Uzunköprü arasındaki uzaklık ise: 25 km. dir. Meriç-İpsala arasındaki uzaklık: 41 km. dir.

TARİH

Yörenin tarihi geçmişi, Osmanlılar ile başlamaktadır. Osmanlılar, Sultan I. Murat döneminde, Hacı İlbey tarafından, 1361 yılında Bizanslılardan alınmıştır.
1916 yılında: Dimetoka yöresi, Bulgarlara bırakılınca: Meriç ilçesi, Kavaklı adı ile, şu anda bulunduğu yerde kurulmuştur.

GENEL

Meriç ırmağı: burayı, Yunanistan’dan ayırmaktadır. Yani, bir anlamda, sınır Meriç ırmağıdır. Bunun yanında: ilçe topraklarının kuzeyi ve batısını Meriç ırmağı çevirse de, güneyde Ergene nehri bulunmaktadır.
İlçenin büyüklüğü: 450 m. Karedir ve deniz seviyesinden yükseklik: 35 metredir. Bölgenin en yüksek noktası ise, yalnızca 133 metredir.
Yörenin genel coğrafi yapısına bakılırsa: alçak tepelerden oluşan geniş düzlükler olarak görülür. Yani: dağ ve yayla bölümleri yoktur. Geniş ovalar bulunmaktadır. Bu ovaların başlıcaları: Meriç ve Ergene ovalarıdır.
İlçede yaşayanlar, geçimlerini tarım ile sağlamaktadırlar. Yörede yetiştirilen başlıca tarım ürünleri: buğday, pirinç, ayçiçeği, şeker pancarı ve baklagillerdir. Bunun yanında: elma, üzüm, armut, susam ve arpa yetiştirilir.

NE SATIN ALINIR

Yörede, el sanatı olarak “sepetçilik” yapılmaktadır ki, burada pazarlanan sepetleri görüp beğenip satın alabilirsiniz.

GEZİLECEK YERLER

Evet, Meriç ilçesi, gerçekten ana yollardan uzakta kalması nedeniyle, nispeten sakin kalmış bir yöremizdir ve herhangi bir tarihi ve turistik etkinlik söz konusu değildir. Buraya yolunuz düşerse, Meriç ve Ergene nehirlerini görebilirsiniz. Hatta: birçok vatandaş tarafından, Meriç nehrinin karşı kıyısının Yunanistan olduğuna bile inanılır ki, böyle bir durum elbette söz konusu değildir.

Uzunköprü tanıtımı.

İpsala tanıtımı.

Edirne tanıtımı.

 

Please follow and like us:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.