Bilecik İnhisar

Bilecik İnhisar: Simgesinde “nar” olan, nar diyarı bir yöre. Başkaca tarihi ve turistik özellikleri yok. Sakarya nehri, burayı çok etkilemiş, amatör olta balıkçıları için, Sakarya nehri çok uygun.

Bilecik İnhisar

ULAŞIM

İnhisar ilçesi, bağlı bulunduğu Bilecik iline: 56 km. uzaklıktadır. İnhisar-Eskişehir arasındaki uzaklık: 78 km. dir. Ancak: her iki il merkezine ulaşmak için de, ilçe merkezinden sonra, Söğüt ilçesine ulaşmak gerekmektedir. Yani: uçurumu bol, kıvrıla kıvrıla giden yollar var.

Eskişehir daha yakın olmasa da, buranın insanı, genellikle Eskişehir ile bağlantılı olarak yaşamaktadır. İnhisar-Söğüt arasındaki uzaklık: 28 km. İnhisar-Sakarya arasındaki uzaklık: 158 km. İnhisar-İstanbul arasındaki uzaklık; 306 km. İnhisar-Bursa arasındaki uzaklık: 150 km.

Bilecik İnhisar

TARİHİ

1299 yılında, Osmanlı imparatorluğunun temelleri, Söğüt ilçesinde atılmıştır. Dolayısı ile, bu topraklar, Osmanlının ilk yerleşim alanları olarak değerlendirilir. Ancak, İnhisar yerleşmesinin, 1299 yılından da öncelere dayandığı bilinmektedir. Ancak: 1299 yılında, İnhisar halkı, yöredeki diğer yerleşimciler ile birlikte, Bizanslılara karşı savaşmışlardır. Osmanlı devletinin kuruluşunu müteakip, İnhisar, Bursa’ya bağlanmıştır.

Günümüzdeki yerleşimin: 1850 yıllarında kurulduğu bilinmektedir. 1989 yılında ilçe olmuştur. 1990 yılından sonra, merkez camisi arkası yönünde gelişme yaşanmıştır.

Yörenin ismi: yerleşimin güneydoğusundaki bir tepenin üzerinde bulunan bir mağara ve yakınında bulunduğu söylenen bir kaleden gelmektedir.

Bilecik İnhisar

GENEL

Bölge: engebeli bir araziye sahiptir. İlçe merkezi: batıdan doğuya doğru eğimli bir arazi üzerinde kurulmuştur. Sakarya nehri: ilçe merkezine 1 km. uzaklıktadır.

Yöre insanının ekonomik etkinliklerinin başında: tarım ve hayvancılık gelmektedir. Çünkü: herhangi bir sanayi tesisi bulunmamaktadır. Özellikle: tarım ön plandadır. Çünkü: Sakarya vadisinde bulunan arazilerin büyük bölümü, sulanabilmektedir. Ayrıca: yörenin iklimi de çok uygundur. Yörede: ılıman bir iklim egemendir.

Çalışan nüfusun: % 75’i, tarım sektöründe çalışmaktadır. Özellikle: meyvecilik yapılmaktadır. Arazinin iyi sulanan bölümlerinde: nar bahçeleri yoğunluktadır.

Bilecik İnhisar

NE YENİR-NE İÇİLİR

İnhisar yöresinde, mutlaka nar tatmalısınız.

NE SATIN ALINIR

Bu yörede: nar üretimi çok yoğun olması nedeniyle, nar ile yapılan ürünler ön plana çıkıyor. Özellikle: burada tatmanızı ve almanızı önereceğim: nar lokumu var. Muhteşem bir lezzet, mutlaka denemelisiniz.

GEZİLECEK YERLER

MAĞARA

İlçe merkezine bağlı, İnkaya tepesinde, tepenin Sakarya ırmağına bakan kuzey yamacındadır. MTA tarafından, 2002 yılında araştırılarak haritası çıkarılmıştır. Rakımı: 350 metre yüksekliktedir. Mağaranın tabanı: moloz, çakıl ve toprakla kaplıdır. Uzunluğu: 170 metre ve derinliği ise, yüzeyden yükseklik olarak: 40 metreye kadar gitmektedir. Mağara galerisinin tavan yüksekliği ise: 3-15 metre arasındadır. Galerinin genişliği ise: 5-25 metredir. Mağara içinde, çok sayıda yarasa yaşıyor.

Söğüt tanıtım yazısı.

Bilecik tanıtım yazısı.

 

Please follow and like us:

“Bilecik İnhisar” için bir yorum

  1. İnhisar ilçesi Türk Patent Enstütisi tarafından onaylı NAR Lokumu harikadır yöredeki güzel narların suyu ile yapılan harika bir lokumdur tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.